18 nga 20 anëtarët në bordin e kontrollit të fakteve në Facebook kanë lidhje me George Soros

18 nga 20 anëtarët në bordin e kontrollit të fakteve në Facebook kanë lidhje me George Soros

- in Global
303
0

Një hetim zbulon se konservatorët mund të kenë një shkak serioz për shqetësimin në lidhje me bordin e mbikëqyrjes së Facebook dhe fuqinë e tij për të censuruar përmbajtjen e mbështetur në të drejtën

Facebook pretendon se bordi i tij i ri mbikëqyrës, i cili ka autoritetin të lejojë ose heqë përmbajtjen nga platforma, është i larmishëm në mendim dhe opinion, por një hetim ka përcaktuar që 18 nga 20 anëtarët e bordit kanë lidhje me miliarderin liberal George Soros ose grupe që ai mbështet.

Hetimi i Sheryl Attkisson për RealClearInvestigations zbuloi se 18 nga 20 anëtarët e bordit “të pavarur” bashkëpunuan me ose janë të lidhur me grupet që kanë marrë fonde nga fondacionet e shoqërisë së hapur të George Soros. “

Fondacioni i Shoqërisë së Hapur është mbase organizata progresive më e rëndësishmja dhe më e financuara mirë në botë. Soros ka dhuruar miliarda për kauza të ndryshme të së majtës për dekada, dhe së fundmi ka dhuruar mbi 200 milion dollarë për Black Lives Matter dhe 50 milion dollarë të tjerë për të zgjedhur ish-Zëvendës Presidentin Joe Biden në Shtetet e Bashkuara.

Një New York Times i zgjedhur nga bordi mbikëqyrës pohoi, “Anëtarët e bordit vijnë me prejardhje të ndryshme profesionale, kulturore dhe fetare dhe kanë këndvështrime të ndryshme politike”.

“Disa prej nesh kanë qenë publikisht kritikë ndaj Facebook; disa prej nesh nuk kanë “, kanë shkruar autorët e op-ed, duke shtuar se” Facebook u angazhua për krijimin e një organi të pavarur mbikëqyrës që do të rishikojë vendimet e Facebook për atë përmbajtje që duhet të heqë ose largohet. Gjatë 18 muajve të fundit, më shumë se 2,000 ekspertë dhe parti të tjera relevante nga 88 vende kanë kontribuar në reagime që kanë formuar zhvillimin e këtij bordi mbikëqyrës, i cili do të ketë 20 anëtarë (përfundimisht në rritje në 40) dhe është planifikuar të bëhet operacional këtë vit. “

Artikuj të tjerë të lajmeve kanë luajtur diversitetin dhe shtrirjen globale të bordit , por zbulimi se 90 përqind e anëtarëve të tij kanë lidhje me Soros ose organizatat e tij duket se forcojnë ankesat nga konservatorët se ata po censurohen nga Big Tech.

Si shembull, raporti RealClearInvestigations vëren se Evelyn Aswad, një profesor i drejtësisë në SH.B.A., është një marrës i një granti nga një fondacion Knight që ka qenë partner me Fondacionet e Shoqërisë së Hapur. Për më tepër, Aswad dikur tha se korporatat duhet të përafrojnë “kodet e tyre të të folurit me ligjin ndërkombëtar për të drejtat e njeriut” dhe të udhëhiqen nga “ligji ndërkombëtar për lirinë e shprehjes”.

Një nga katër bashkë-kryetarët e bordit, profesori i shkollës juridike të Universitetit Columbia Jamal Greene, dikur ishte ndihmës i senatorit Kamala Harris. Të dy Universiteti Columbia dhe Harris kanë lidhje financiare me familjen Soros. Në Twitter-in e tij, Greene postoi edhe disa tweet-e anti-Trump.

Bashkëkryetari tjetër, Helle Thorning-Schmidt, është ish-kryeministri socialist i Danimarkës dhe është një i besuar në Grupin Ndërkombëtar të Krizave të financuar nga Fondacioni Shoqëria e Hapur. Për më tepër, të dy Soros dhe djali i tij Alexander janë anëtarë të bordit të Grupit Ndërkombëtar të Krizave.

Anëtarët e tjerë kanë marrë shuma të konsiderueshme parash nga Fondacioni Shoqëria e Hapur.

Catalina Botero-Marino, një bashkëdrejtuese e bordit mbikëqyrës në Facebook, është një dekan i një shkolle kolumbiane të drejtësisë që mori 1.3 milion dollarë gjatë dy viteve nga Fondacionet e Shoqërisë së Hapur të Soros. Botero-Marino shërben gjithashtu si ekspert në panelin e Dialogut Ndër-Amerikan, i cili merr fonde të pjesshmenga Soros ‘Foundations Foundations. Siç vëren RealClearInvestigations, Botero-Marino shërben si ekspert për Projektin Global të Shprehjes Globale të Universitetit Columbia, i financuar gjithashtu pjesërisht nga Fondacionet e Shoqërisë së Hapur. Më në fund, Botero-Marino Served ishte në bordin e nenit 19, i cili mori 1.7 milion dollarë nga fondacionet e shoqërisë së hapur.

Anëtarja e Bordit, Maina Kiai është drejtoresha e Iniciativës për Aleancat dhe Partneritetet e të Drejtave të Njeriut, i cili mori 100 milion dollarë nga Fondacionet e Shoqërisë së Hapur. Kiai ishte gjithashtu një anëtar themelues i Komisionit për të Drejtat e Njeriut në Kenia, i cili ka marrë 615,000 dollarë nga Soros.

Nighat Babi, themeluesi dhe drejtori ekzekutiv i Fondacionit të Drejtave Dixhitale, gjithashtu merr para Fondacionet e Shoqërisë së Hapur të Soros. The Digitls Right Foundations dhe është një projekt i Artistëve në Risk Connection, i cili nga ana tjetër është një projekt i Pen America, i cili sponsorizohet pjesërisht nga Fondacionet e Shoqërisë së Hapur të Soros. Babi ishte gjithashtu në “bordin e Projektit të Fjalimit të Rrezikshëm të financuar nga Soros ” dhe një “këshilltar për Teknologjinë dhe Këshillin e të Drejtave të Njeriut të Amnesty International, i financuar pjesërisht nga Fondacionet e Shoqërisë së Hapur të Soros”.

Imazhi i titullit: George Soros, Themeluesi dhe Kryetari i Fondacioneve të Shoqërisë së Hapur, kërkon ceremoninë e ndarjes së çmimeve të Joseph A. Schumpeter në Vjenë, Austri, e Premte, 21 Qershor 2019. (AP Photo / Ronald Zak)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Nga 19 janari në Milano do të ndalohet pirja e duhanit në natyrë: rregullorja

Milani nga 19 janari bëhet (pjesërisht) pa pirjen