Flash
Bibloteka

Bibloteka

Bibloteka

11 gjërat që (ndoshta) nuk i dini për gjuhën Kineze

Sa lloje gjuhë të kinezëve ekzistojnë? A është vërtet kaq e vështirë për të mësuar? Sa ideograma përdoren? Dhe si ia dalin me tastierat e kompjuterit dhe smartphone? ...
Read more 0
Bibloteka

Kush ishin Keltët?

Konsideruar si njerëzit e parë të mëdhenj të Evropës, Keltët jetuan në një pjesë të madhe të asaj që ne tani e quajmë Bashkimi Evropian. Me origjinë indo-evropiane, ata ...
Read more 0
Bibloteka

Dialogu I Binjakëve Në Shtatzani! Nga ISA Ponari

Në barkun e një gruaje shtatzënë ndodhen dy foshnje. Njëri prej tyre e pyeti tjetrin: A besoni në jetën pas lindjes? >>Sigurisht. U përgjigj ai, duhet të ketë ...
Read more 0
Bibloteka

Lisa Montgomery, gruaja e pare qe ekzekutohet ne SHBA pas gati 70 vitesh

Lisa Montgomery, 52, e lindur në Kansas, u përgjigj me një fjalë kur një grua ekzekutuese e pyeti nëse kishte ndonjë gjë për të thënë para se të ...
Read more 0
Bibloteka

E kupton pse nuk di si të të quaj? // Shkrim nga Brunilda Lala

Nuk di si të të quaj!Ti erdhe furishëm por pa bërë zhurmë atë natë kur yjet mendoja t’i zbrisja vetë në tokë, atë natë kur hëna më dukej ...
Read more 0