Dallimi midis udhëzuesve dhe engjëjve?

Dallimi midis udhëzuesve dhe engjëjve?

- in Bibloteka
76
0

Engjëjt janë vetëm ajo; qenie engjëllore që nuk janë mishëruar kurrë në tokë. Ata mund të komunikojnë me ne (pasi të dimë se si) dhe të kryejnë mrekulli që na ndihmojnë në rrugën tonë. Kryeengjëjt janë qenie veçanërisht të fuqishme që janë më lart në hierarkinë e engjëjve. Udhëzuesit e Shpirtit janë shpirtrat e njerëzve të mençur që kanë jetuar shumë jetë në tokë më parë dhe ofrojnë të na ndihmojnë me udhëzime, mençuri dhe këshilla gjatë kësaj jete. Ata shpesh do të marrin forma të tilla si njerëz të mençur, ose udhëzues për kafshët. Ata janë qenie shumë të mençura dhe të dobishme, të cilat gjithashtu mund të na drejtojnë në drejtimin e duhur në të gjitha fushat e jetës sonë, megjithëse zakonisht nuk kanë të njëjtat fuqi mrekulli si engjëjt ose kryeengjëjt. Ata janë ende qenie mrekullisht të dobishme për të komunikuar, dhe ju duhet t’i mirëpritni ato.

Ndonjëherë, njerëzit gjithashtu kanë të afërm të vdekur të cilët kthehen për t’i mbështetur, ndihmuar dhe udhëzuar ata. Ndonjëherë, njerëzit kanë Mjeshtra të vjetër (të tillë si Jezusi, Buda, Sai Baba ose Muhamed a.s) të cilët vijnë tek ata për t’i ndihmuar t’i udhëzojnë dhe t’i mësojnë. Ne mund të mësojmë se si të komunikojmë me cilindo dhe të gjitha këto qenie të mençura.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Nga 19 janari në Milano do të ndalohet pirja e duhanit në natyrë: rregullorja

Milani nga 19 janari bëhet (pjesërisht) pa pirjen