Dialogu I Binjakëve Në Shtatzani! Nga ISA Ponari

Dialogu I Binjakëve Në Shtatzani! Nga ISA Ponari

- in Bibloteka
156
0

Në barkun e një gruaje shtatzënë ndodhen dy foshnje. Njëri prej tyre e pyeti tjetrin:

 • A besoni në jetën pas lindjes? >>
 • Sigurisht. U përgjigj ai, duhet të ketë diçka pas lindjes. Ndoshta ne jemi këtu për t’u përgatitur për atë që do të jemi më vonë në jetën tjeter.
 • Marrëzi kjo qe thua! Nuk ka jetë pas lindjes. Pastaj pyetja është si do të ishte ajo jeta atje? >>
 • Nuk e di, por me siguri … do të ketë më shumë dritë se këtu. Ndoshta atje do të ecim në këmbë dhe do të hamë nga goja.
  -Po’ kjo është absurde! Ecja është e pamundur. Dhe atje mendon se do të ham nga goja? Qesharake është kjo! Kordoni i kërthizës është mënyra e vetme e të ushqyerit … Unë do t’ju them një gjë: jeta pas lindjes duhet të përjashtohet. Kordoni i kërthizës është shumë i shkurtër. >>
 • Por mendoj se duhet të ketë diçka. Dhe mbase do të jetë ndryshe nga ajo që jemi mësuar të jemi këtu.>
 • Por askush nuk është kthyer nga jeta e përtejme, pasi ka lindur. Lindja e fëmijës është fundi i jetës. Dhe në fund të fundit, jeta nuk është asgjë tjetër veçse një ekzistencë shqetësuese në errësirë ​​që na çon drejt askundit. >>
 • Epo, nuk e di saktësisht si do të jetë pas lindjes, por me siguri do ta shihnim mamin dhe ajo do të kujdeset për ne.
 • mami? A beson në mami? Dhe ku mendoni se është ajo tani? >>
 • Ku eshte? Gjithçka rreth nesh! është ajo falë saj ne jetojmë. Pa të, e gjithë kjo botë këtu nuk do të ekzistonte. >>
 • Megjithatë nuk e besoj! Nuk e kam parë kurrë mamin, kështu që është logjike që ajo të mos ekzistojë.
 • Mirë, por ndonjëherë, kur heshtim, ne mund ta ndiejmë atë ose të perceptojmë se si ajo e përkëdhel botën tonë. Ti e di … Mendoj se na pret një jetë e vërtetë dhe se vetëm tani po përgatitemi për të …> “

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Nga 19 janari në Milano do të ndalohet pirja e duhanit në natyrë: rregullorja

Milani nga 19 janari bëhet (pjesërisht) pa pirjen