Foto e nje familjeje Shqiptare nga Kryqi i kuq Amerikan ( 1918-1920 )

Foto e nje familjeje Shqiptare nga Kryqi i kuq Amerikan ( 1918-1920 )

- in Bibloteka
54
0
daja.al

Fotoja paraqitet me kete pershkrim :
“Të veshur në të dielën më të mirë. Kjo familje shqiptare ishte e veshur më rrobat e tyre me te mira në mënyrë që të pozohej për një fotografi. Dy fëmijët me pamje të ndritshme në foto nuk janë lejuar kurrë të shkojnë në shkollë sepse ata dhe mijëra të tjerë si ata nuk kanë rroba të mjaftueshme.

#Albanian 1920

Kryqi i Kuq i Ri i Amerikës qëndron për “të drejtat” e fëmijërisë në këtë vend të vogël Ballkanik. Përmes spastrimit dhe delikatesës së tij të veçantë, fëmijët e procesit të reduktuar nga leckat e tyre dhe varfëria në nivelin shoqëror të kafshëve malore bëhen kandidatë të përshtatshëm për një lexim të vogël, të shkruar dhe të “ritmikës”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Lisa Montgomery, gruaja e pare qe ekzekutohet ne SHBA pas gati 70 vitesh

Lisa Montgomery, 52, e lindur në Kansas, u