Kur Coca-Cola shkoi në Francë, më 1950 ( fotogaleri )

Kur Coca-Cola shkoi në Francë, më 1950 ( fotogaleri )

- in Bibloteka
50
0


Në vitin 1950, Coca Cola vendosi të filloje nje fushate marketingu per te depertuar ne tregun e Francës.

Fotografi i revistës LIFE Mark Kauffman ishte prezent ne kete fushate marketingu për të fotografuar reagimet e francezëve që provonin pijen për herë të parë dhe per ta pare feedback-un menjehere. Nën slloganin “Drink Fresh”, furgonët shëtisnin rrugëve dhe shitësit shpërndanin mostra tek të rriturit dhe fëmijët, në atë që Coke tani e quan “La révolution du froid” (Revolucioni i Ftohtë). Siç tregojnë këto fotografi, francezët nuk e gjetën fillimisht shijen aq mirë.

Coca Cola ishte në Francë që nga viti 1919 kur Raymon Aaron Linton regjistroi markën në Francë dhe oficeri francez i këmbësorisë Georges Delcroix filloi importimin dhe shitjen e pijeve në Bordo. Pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, Coke vendosi të rrisë profilin e saj dhe të përfitojë nga përhapja e frigoriferëve në shtëpitë franceze.

Coca Cola, para se të vinte në Francë, ishte një pije shumë e njohur në Shtetet e Bashkuara pasi ishte pija e parë freskuese që tregtohej gjerësisht. Dizajnuar fillimisht nga një verë franceze koka, Coca Cola ishte në gjendje të kapte shpejt sepse ishte pija e parë e madhe aromatike jo alkoolike e konsumuar gjerësisht, dhe u bë edhe më e popullarizuar gjatë Prohibition.

Lufta e Ftohtë shërbeu si një kohë për Amerikën për të provuar vetveten dhe përfitimet e një shoqërie kapitaliste mbi një komuniste. Coca Cola solli para në vendet ku shkoi, duke demonstruar kështu se si ky produkt ikonik Amerikan mund të përfitonte nga vendet ku tregtohej. Coca Cola, megjithatë, nuk ishte shumë e njohur në Francë, madje edhe sot e kësaj dite nuk është aq e njohur në Francë sa në kombet e tjera të Evropës Perëndimore. Për shkak se Coca Cola përfaqësonte Amerikën në thelbin e saj, një shoqëri kapitaliste, lëvizja e Coca Cola në Francë u prit me një farë rezistence: "Barrikadat kërcënuan të shfaqeshin në Paris kur u bë e ditur se Coca-Cola kërkoi një licencë atje".

Publiku francez nuk donte që Franca të kapërcehej nga ndërmarrjet amerikane dhe kështu luftoi për të parandaluar prodhimin masiv të Coca Cola në Francë. Sot, megjithatë, ekziston një fabrikë Coca Cola në Francë, e cila ka rritur prodhimin dhe konsumin e Coca Cola, edhe pse receta ndryshon pak nga versioni origjinal Amerikan.
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Lisa Montgomery, gruaja e pare qe ekzekutohet ne SHBA pas gati 70 vitesh

Lisa Montgomery, 52, e lindur në Kansas, u