Letrat e Dashurise qe ju derguan Mary-t 100 vite me pare

Letrat e Dashurise qe ju derguan Mary-t 100 vite me pare

- in Bibloteka
42
0
Disa letra dashurie , qe i perkasin kohes se Luftës së Parë Botërore , te gjetura në një dyqan bamirësie , do të rikthehen ne familjen e gruas që i mori ato më shumë se 100 vjet më parë.

pasi u gjeten letrat , nisi nje fushate për të gjetur familjen e Mary Fortune pasi letrat drejtuar asaj nga burri i saj George, u gjetën në një dyqan Fulwell, Sunderland.
Letrat do te kthehen tek David Bambrough, stërnipi i vëllait të Marisë pasi u njoftua për letrat përmes “njerëzve të rastësishëm” në faqen e internetit të gjenealogjisë Ancestry.
Letrat i humbën familjes në 2003 kur vajza e Marisë, Marjory, vdiq. Marjory nuk kishte ndonjë pasardhës dhe fqinjët e saj u hoqën nga pasuria e saj. Stafi në dyqanin ku u gjeten letrat , fillimisht ishte perpjekur për të gjetur ndonjë të afërm por adresa në të cilën u dërguan letrat nuk ekzistonte më dhe Maria më pas ishte martuar përsëri, dhe kishte mare mbiemrin : Bambrough.

Letrat përfshijnë gjithashtu një shënim nga mbreti George V që konfirmon se George Fortune ishte vrarë në veprim. Nuk ishte e vetmja humbje që Maria, e cila ishte një nga 13 fëmijët, pësoi gjatë luftës. “Ajo humbi dy vëllezër brenda një dite nga njëri-tjetri në 1915 dhe pastaj humbi burrin e saj në 1916,” tha Z. Bambrough, një inxhinier nga Sunderland
Letrat e dashur nga George japin detaje interesante të jetës gjatë luftës.

Dyqani Sue Ryder në Fulwell aktualisht është i mbyllur, por stafi synon t’ia dërgojë letrat Z. Bambrough sapo të rihapen.
Bamirësia tha në një deklaratë: “Ne jemi të kënaqur që Sue Ryder ka qenë në gjendje të ribashkojë letrat me pronarin e tyre të ligjshëm. “Të gjithë thesaret dhe sendet të dhuruara në dyqanet e bamirësisë Sue Ryder nga anëtarët e publikut vlerësohen shumë, por kjo histori ka qenë padyshim një për tu mbajtur mend. “Letrat janë një pjesë e rëndësishme e historisë që sjell në shtëpi sakrificat e ushtarëve tanë të bërë gjatë Luftës së Parë Botërore – dhe ne jemi të lumtur që mund të jemi pjesë e kësaj historie.”

        
        
        

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Lisa Montgomery, gruaja e pare qe ekzekutohet ne SHBA pas gati 70 vitesh

Lisa Montgomery, 52, e lindur në Kansas, u