Nga 19 janari në Milano do të ndalohet pirja e duhanit në natyrë: rregullorja

Nga 19 janari në Milano do të ndalohet pirja e duhanit në natyrë: rregullorja

- in Global
227
0

Milani nga 19 janari bëhet (pjesërisht) pa pirjen e duhanit . Ndalimi i pirjes së duhanit në vende publike, përfshirë jashtë, siç janë ndalesat e transportit publik, parqet ose stadiumet ( kur ato të hapen përsëri ). Dispozita do të aktivizohej nga 1 janari, por u shty në 19 për arsye të organizimit burokratik. Qëllimi është që të transformohet i gjithë Milano në një zonë pa duhan deri në vitin 2025 . Cilat janë rregullat për duhanpirësit milanezë?

Ndalimi i pirjes së duhanit jashtë në Milano: rregullat

Nga 19 janari, ndalimi i pirjes së duhanit shtrihet në vendet publike në ajër të hapur, vetëm nëse ka njerëz në një distancë më pak se 10 metra . Kjo perfshin:

  • Transporti publik sipërfaqësor ndalet
  • Parqe publike
  • Zona për lojë për fëmijë
  • Zonat e qenve
  • Varrezat
  • Stendat e stadiumit (përfshirë San Siro)

Mosrespektimi i porosisë mund të rezultojë në gjoba deri në 250 euro . Ndalimi i pirjes së duhanit në natyrë është pjesë e programit “Aria”, nisur nga Komuna e Milanos për të zvogëluar ndikimin e PM10 brenda qytetit metropolitane. ” Këto janë masa që kanë një objektiv të dyfishtë: ato ndihmojnë në zvogëlimin e PM10, që është grimcat ndotëse të dëmshme për mushkëritë dhe mbrojnë shëndetin e qytetarëve nga pirja aktive dhe pasive e duhanit në vende publike dhe gjithashtu të frekuentuara nga të miturit”,  kështu që u prezantua parashikimi 19 nëntorin e kaluar, transmeto daja.al .

Masa “Ajrore”: çfarë do të ndalohet në Milano

Rregullorja e nënshkruar nga Komuna e Milanos kundër shkarkimeve është një goditje e vërtetë ndaj zakoneve të këqija të shumë qytetarëve dhe kundër ndikimit ndotës të bashkëpronësive të vjetra. Duke filluar nga viti i ardhshëm, në periudhën midis 1 tetorit dhe 31 mars, fishekzjarret dhe Barbecues do të ndalohen .

Sa për dyqanet, deri në 1 janar 2022 do të bëhet e detyrueshme të mbash dyert të mbyllura, për të parandaluar shpërndarjen e ajrit. Një shmangie është parashikuar për dyqanet që përdorin të ashtuquajturat “tehe ajri” që nuk ngrohen elektrikisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Ti mi zbukuron mendimet! BRUNILDA LALA

Është një nga ato momentet e ditës kur