Përdorimi i maskave gjatë pandemisë spanjolle të gripit, 1918 ( Foto-Galeri )

Përdorimi i maskave gjatë pandemisë spanjolle të gripit, 1918 ( Foto-Galeri )

- in Bibloteka
37
0
Shumë njerëz nuk pranuan t'i vishnin maskat gjatë Gripit Spanjoll të vitit 1918, duke thënë se zbatimi i maskës i mandatuar nga qeveria shkelte liritë e tyre civile. Një "Lidhje Anti-Maskë" u formua madje në San Francisko për të protestuar kundër legjislacionit.

Burrat kishin më shumë bindje sesa gratë për të dëgjuar këshillat e zyrtarëve të shëndetit publik. Për atë arsye, udhëheqësit e shëndetit publik ribranduan kujdesin personal si një shfaqje e patriotizmit dhe detyrës për t'i bërë burrat të mbajnë maska.

"Pandemia e gripit ofroi një moment mësimdhënie në të cilin rezistenca mashkullore ndaj rregullave të higjienës të lidhura me nënat, shkollat ​​dhe mësuesit e shkollave të së Dielës mund të zëvendësohej me një formë më moderne, burrërore të shëndetit publik, të zhytur në disiplinë, patriotizëm dhe përgjegjësi personale".
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com
www.rarehistoricalphotos.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Lisa Montgomery, gruaja e pare qe ekzekutohet ne SHBA pas gati 70 vitesh

Lisa Montgomery, 52, e lindur në Kansas, u