“Shtatë vjet kohë”: Ora e klimës në New York, ecën mbrapsht për katastrofën e klimës.

“Shtatë vjet kohë”: Ora e klimës në New York, ecën mbrapsht për katastrofën e klimës.

- in Global
209
0

Shtatë vjet, atëherë do të mbarojë kjo ere. Nuk është një profeci e stilit Donnie Darko – filmi i Richard Kelly në të cilin lepuri antropomorf Frank profetizoi Apokalipsin në pak më shumë se 28 ditë – por instalimi i Clock Clock, i cili u shfaq në murin e rrokaqiellit Metronome në Union Square, New York.

Ora e madhe dixhitale me rastin e Javës së Klimës është kthyer në një numërim mbrapsht që tregon kohën që planeti ynë ka në dispozicion për të kufizuar emetimet e dioksidit të karbonit para se të arrijë një pikë pa kthim. Për të shoqëruar kalimin e kohës, fjalët “Toka ka një afat”, “Toka ka një afat”. Në faqen zyrtare të nismës, ekziston edhe një mesazh që synon rritjen e ndërgjegjësimit tek popullata botërore: “Njerëzimi ka fuqinë të shtojë kohë, por vetëm nëse ne punojmë kolektivisht dhe masim progresin tonë kundrejt qëllimeve të përcaktuara mirë”.

Countdown, i cili duhet të mbarojë në janar 2028, ndjek një vlerësim të bazuar në studimet e kryera nga Kombet e Bashkuara.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Nga 19 janari në Milano do të ndalohet pirja e duhanit në natyrë: rregullorja

Milani nga 19 janari bëhet (pjesërisht) pa pirjen